أبريل 19, 2016
اطباق رمضانية -
اطباق في الفرن -
طبخات
المقادير :
6 حبة بطاطس كبيرة مسلوقة جيدا ومهروسة مخلوطة مع 2 ملعقة كبيرة جبن سايل وملح وفلفل وكمون وقليل من زيت الذرة
الحشو :
**نشوح بصلة مقطعة صغيرة فى قليل من الزيت حتى تذبل
**نضيف 2 صدر دجاج مقطع صغير وثوم مفروم وقليل من الزنجبيل المبشور وملح وفلفل وبهارات حسب الرغبة ويقلب ويغطى على نار هادئة حتى ينزل ماؤه وينضج
**نضيف فلفل اخضر مقطع وطماطم مقطعة (وممكن زيتون اخضر او اسود او مشروم او بقدونس) وقليل من الصويا صوص او الكاتشاب وانا احب اضيف جبن موزاريللا احسها تحافظ على تماسك الحشوة (وممكن تضيفو جبن سايل)
الطريقة :
**نغلف اى قالب بالبلاستيك فيلم ونضع فيه نصف كمية البطاطس بحيث نبطنه بها ونعمل تجويف فى المنتصف لوضع الحشو
**نضع الحشوة ثم نغطيها بباقى البطاطس ونغطيها بالبلاستيك فيلم وتترك لتبرد لتتماسك (ممكن وضعها فى الثلاجة نصف ساعة او ساعة)
**تقلب وتزين بالصوص الفرنسى او الكيتشاب والبقدونس وممكن كاتشاب ومايونيز
سخنيها في الفن قبل ان تقديمها
وبصحة و عافية
ليست هناك تعليقات: